De getallen liegen niet – Bitcoin, etherische golven maken

Bitcoin en Ethereum blijven belangrijke technische en financiële mijlpalen bereiken, die bewijzen dat de adoptie in 2020 een grote vlucht neemt.

Technische analisten zullen u altijd vertellen dat cijfers niet liegen. Het maakt niet uit of het gaat om het aantal passes dat een quarterback heeft behaald in het American Football, of de handelsvolumes die omhoogschieten op de financiële markten, de cijfers vertellen altijd een verhaal.

Dit is vooral veelzeggend in de financiële industrie en de cryptocurrency ruimte. Terwijl er genoeg charlatans zijn die proberen om onwetende investeerders de ruimte in te trekken, kunnen die dagen genummerd zijn als Bitcoin en Ethereum zichzelf verder legitimeren in de ogen van de conventionele financiële wereld.

Bitcoin nadert de pariteit met de marktkapitalisatie van de Bank of America.

Eind vorige week meldde Cointelegraph scherpzinnig dat de marktkapitalisatie van Bitcoin bijna gelijk was aan de marktwaardering van Bank of America.

De uitzonderlijke cryptokapitalisatie heeft de afgelopen zeven dagen gedreigd met een uitgebreide bullrun en de totale marktkapitalisatie schommelt rond de $216 miljard volgens de laatste gegevens van Coinmarketcap.

Dit maakt de gecombineerde marktwaarde van Bitcoin Revolution slechts $10bln schuw voor Bank of America’s $226 miljard marktkapitalisatie. Het is een interessante meetlat voor de cryptocurrency, die veel positieve aandacht heeft gekregen van verschillende marktanalisten.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft geprobeerd de Amerikaanse economie te stimuleren door geld te drukken en die baldadige uitgifte van nieuwe dollars is met name door de voorstanders van cryptocurrency zwaar bekritiseerd.

In de wekelijkse nieuwsbrief van Pantera Capital werd benadrukt hoe de Federal Reserve in juni 2020 meer dollars had geslagen dan in de afgelopen 20 jaar. Het is slecht voor de dollar, maar potentieel goed voor cryptocurrency’s, zoals velen hebben nagedacht.

Morgan Creek Digitale mede-oprichter Anthony Pompliano schreef eerder deze week uitgebreid over dit punt en zei dat het monetaire beleid in Amerika de toenemende hoeveelheid investeringen in activa als Goud, onroerend goed en Bitcoin verder zou stimuleren.

Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, weergaloppeerde deze gevoelens toen hij de neiging van beleggingsmanagers benadrukte om hun bezittingen te diversifiëren in verschillende activaklassen toen de Federal Reserve geld drukte.

De directe correlatie is dat de prijzen van ’safe-haven‘ activa zoals goud en zilver stijgen als geld uit fiatvaluta’s wordt verplaatst naar fysieke aandelen.

Bitcoin en andere digitale activa genieten ook van de resultaten van het beleid van de Federal Reserve, hoewel beleggers er goed aan doen zich bewust te zijn van de inherente volatiliteit van de cryptocurrencyhandel.

Ethereum stijgt in juli

Terwijl Bitcoin is versterkt door zijn status als ‚digitaal goud‘, heeft Ethereum ook in 2020 enorm veel succes gehad.

Het spreekwoordelijke kleine broertje van Bitcoin, Ethereum heeft zich meer dan gevestigd als de blokkade van de keuze voor decentrale applicatie-ontwikkelaars. Ethereum is op dit moment de op één na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie en dit is dit jaar om een aantal redenen gestabiliseerd.

De opkomst van gedecentraliseerde toepassingen (DApps) en gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) heeft Ethereum de afgelopen maanden een aantal belangrijke mijlpalen doen breken.

Ethereum nam Bitcoin over als de blokketen met de hoge dagelijkse afwikkelingswaarde in juli als gevolg van de boom van de DeFi-projecten die op de blokketen Ethereum actief zijn. De penningen van verschillende DeFi- en DApp-projecten zijn nu goed voor bijna de helft van de totale waarde van de etherische marktkapitalisatie.

De cijfers bewijzen dat Ethereum het platform bij uitstek is voor DApp-ontwikkelaars en dat is ook te danken aan het aantal stablecoins dat op de blockchain actief is.

Schaalbaarheid is de sleutel

De enige zorg op de weg die voor ons ligt is de schaalbaarheid van deze beide kolossen in de blokketen. Tweedelaagse toepassingen zoals het Lightning-netwerk zullen de sleutel zijn tot het voortdurende succes van Bitcoin, terwijl de marktomstandigheden bijdragen aan de hoeveelheid kapitaal die in de cryptokalender wordt gestort.
De toekomst van Ethereum is afhankelijk van de manier waarop ontwikkelaars blijven werken aan de routekaart naar ETH 2.0, ook wel bekend als Serenity. De overgang naar een proof-of-stake consensusalgoritme en de mogelijkheid tot sharding zal de sleutel zijn om de Ethereum-blokketen in staat te stellen het toenemende aantal projecten dat op het netwerk loopt beter af te handelen.